Zapečené mleté maso s květákem

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kg hrubě mletého masa - směs vepřové + hovězí, nebo jen vepřové - plec, bůček, 2 cibule, olej, sůl, pepř, 3 vejce, 1 kelímek 12% sladké smetany, 1 dcl mléka, 6 lžic strouhanky, 1 květák


Postup
Postup přípravy: Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na to dáme druhou polovinou masa. Pekáček přiklopíme - nebo dáme alobal a v troubě zapečeme. Po zapečení zalijeme smetanou s mlékem a rozšlehanými vajíčky, trochou solí a pepřem. Dopečeme, ke konci odkryjeme. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.
Chutná teplé s bramborem i studené s chlebem.



www.netkucharka.cz