Indické pečené brambory Alů Bhůne

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor: Alena Nouzová

Suroviny
700 g brambor
40 g tuku
1 lžička mleté kurkumy
1 velký bobkový list
0,5 lžičky cayenského pepře
0,5 až 0,75 lžičky směsi koření garam másala
0,5 lžičky mletého pepře
1 malá cibule, jemně nakrájená nebo 0,5 lžičky cibulové soli podle chuti


Postup
Oloupané a osušené syrové brambory nakrájíme na kousky velké 3 cm. Rozpálíme tuk a vložíme do něho brambory s kurkumou a bobkovým listem. Opékáme za stálého míchání na středním plameni 5 minut. Přidáme cibuli se solí nebo cibulovou sůl a cayenský pepř a opékáme dalších 5 minut. Posypeme směsí koření garam masála, přidáme ještě trochu tuku a zamícháme. Přikryjeme pokličkou a ponecháme několik minut na prudkém žáru. Během této doby pánví opakovaně zatřeseme. Brambory by měly být už hotovy. Ještě sejmeme pokličku a opékáme, dokud garam másala nevytvoří na povrchu křupavou kůrku. Před podáváním posypeme čerstvě mletým černým pepřem.



www.netkucharka.cz