Makrela tandoori

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
4 filety z makrely
0,33L bílého jogurtu
1 lžíce ml.kmínu
1 lžíce garam masala
1 lžička ml.koriandru
1 lžička ml.kurkumy
1 lžička ml.čili
1 ks šťáva z citrónu
8 stroužků podrceného česneku / prolisuj
1 citrón


Postup
Smíchej koření , citr.šťávu , česnek a trochu vody a vytvoř hladkou pastu . Pastu dobře promíchej s jogurtem , čímž vznikne tandoori marináda . Do té vlož filety z makrel a marinuj 2 hodiny . Předehřej troubu na nejvyšší teplotu , nejméně 20 minut napřed . Z makrel oklepej přebytečnou marinádu a polož je na mřížku v troubě .
Peč 15 minut , nebo doměkka .Podávej s klínkem citrónu .


Poznámka
Tandoori macerel - Indický pokrm



www.netkucharka.cz