Harrísa

Kategorie: Kořenící směsi
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
0,5 lžičky kuminu
2 stroužky rozčtvrceného česneku
sůl podle chuti
3 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce rozdrcených chilli papriček
1 lžíce olivového oleje
Další olivový olej , podle potřeby


Postup
Kmín koriandr a kumin orestuj nasucho , až vše začne vonět / asi 2-3 minuty .Nech ho vychladnout a umel na jemný prášek .Přidej česnek a sůl a znovu umel dohladka .Přidej ml.papriku , drcené chilli papričky a 1 lžíci olivového oleje a dokonale promíchej . Harisa by měla být velmi hustá a suchá . Harrísu přendej do sklenice se šroubovacím uzávěrem a povrch pokryj olivovým olejem .V lednici vydrží 6 měsíců .


Poznámka
Marocká směs koření



www.netkucharka.cz