Kategorie: Luštěniny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: středně obtížný Autor: by Andy Varma |
Suroviny
300 g urad dal / černá čočka
20 g oleje
1 lžička zázvorové pasty
1 lžička česnekové pasty
75 g tomatového protlaku
špetka soli
špetka bílého pepře
špetka chilli
špetka garam masala
25 g másla
2 lžičky 12% smetany
Postup
Čočku propláchni a dej ji do kastrolu se spoustou vody .Čočku přiveď k varu na velkém plameni . Pak plamen stáhni na minimum a vař 25-30 minut doměkka .Dej okapat .Ve velkém kastrole rozehřej olej , přidej zázvorovou a česnekovou pastu a opékej 1 minutu .Pak přidej tomatový protlak a zbývající koření a restuj dalšíc 2-3 mminuty .Přidej uvařenou , okapanou čočku a vař dalších 30 minut .Vmíchej máslo a smetanu a podávej .
Poznámka
Indický pokrm
www.netkucharka.cz