Květákové rizoto se šafránem

Kategorie: Rýže
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
100 g másla
1,25 hrnku najemno posekané cibule
2,25 hrnku rýže arborio
1 lžička šafránu
9 hrnků lehkého kuřecího vývaru / vařící
4 hrnky na malé růžičky rozebraného květáku
0,75 hrnku čerstvě strouhaného sýra parmigiano-reggiano


Postup
Ve velkém těžkém kastrolu rozehřej 50 g másla přidej cibuli a opékej ji za občasného zamíchání asi 7 minut dozlatova .Přisyp rýži a míchej
až je každé zrnko obaleno máslem .Pak přisyp šafrán a míchej další 1 minutu .Plamen zvyš na střední a přidej 2 hrnky vývaru / aby rýže byla právě potopena / Stále míchej až je všechen vývar absorbovaný .Pak k rýži přidej květák a další vývar / asi 0,5 hrnku a stále míchej až je všechen vývar absorbovaný .Proceduru opakuj dokud není rýže měkká , ale na zkus pevná / all dente /Do hotového rizota vmíchej zbylé máslo a strouhaný sýr a podávej na nahřátých talířích .


Poznámka
Cauliflower Risotto With Saffron



www.netkucharka.cz