Bambuchy

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience::
brambory vařené - ve slupce - 1 kg (3020 kJ) 302 kJ /100 g
vejce - 1 ks (472 kJ) 472 kJ /1 ks
olej rostlinný - na smažení (1818 kJ) 3636 kJ /100 ml
kysané mléko - na zapíjení (3700 kJ) 370 kJ /100 ml
mouka pšeničná polohrubá - 200 g (2956 kJ) 1478 kJ /100 g
sůl - špetka (0 kJ) 0 kJ /100 g
brynza 40 % - 200 g (2068 kJ) 1034 kJ /100 g


Postup
Návod:
Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, osolíme, doplníme vejcem, moukou a vypracujeme polotuhé těsto. Z něj vykrajujeme lžící namočenou v tuku oválné kousky, které smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji.
Na talířích doplníme brynzou, nakládanou zeleninou a zapíjíme kyškou.


Poznámka
Energetická hodnota: jedna porce 3509 kJ



www.netkucharka.cz