Utopenci (naši)

Kategorie: Nakládané
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
10 špekáčků 4 velké cibule 4 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce cukru 1 lžíce soli 130 ml octa 0,5 l piva 4 lístky bobkového listu 8 kuliček nového koření 16 kuliček celého pepře 1 velká chilli paprika mletý pepř


Postup
1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme. 2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků. 3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a kousek chilli papriky. 4. Špekáčky natěsno vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice. 5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou, než budou nachystané ke konzumaci.



www.netkucharka.cz