Mexické fazole

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
1 středně velkou cibuli
nasekanou najemno
1 středně velkou červenou papriku, nakrájenou na malé kousky
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce rostlinného oleje
0,5 lžičky mletého chilli
400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
pepř, sůl a trochu limetkové
šťávy na dochucení
4 tortilly


Postup
1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).
5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.



www.netkucharka.cz