Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1,2 kg hříbků
svazek mladé cibulky nebo pórku
40 g rostlinného tuku na smažení
sůl
pepř
1 dl dezertního vína
2 dl zakysané smetany
petrželová nať
8 lístků šalvěje
větvička rozmarýnu
2 lžičky citrónové kůry.
Postup
Omyté a osušené houby nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Na tuku podusíme cibulku a vyjmeme ji z pánve. Na stejném tuku opečeme houby, osolíme, okořeníme a také je vyjmeme na talíř. Tuk zalijeme vínem, přidáme smetanu a přivedeme do varu. Pak vše vrátíme, přidáme bylinky a směs ochutíme citrónovou šťávou. Přílohu dle vlastní chuti od chleba, přes knedlíky po noky.
www.netkucharka.cz