Krůtí roláda

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g krůtího masa z prsou
žemle, mléko
2 vejce
200 g uzené vepřové kýty nebo plece
50 g sterilovaného zeleného hrášku
máslo
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl.


Postup
Z masa připravíme plát, lehce jej naklepeme a po obou stranách osolíme. Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, osolíme, opepříme a necháme nasáknout. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hrášek, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, vmícháme sníh z bílků a touto směsí potřeme plát připravený masa. Svineme do rolády, ovineme nití a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme v troubě. Podle potřeby podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo rýží.



www.netkucharka.cz