Kategorie: Brambory Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: vVastní |
Suroviny
1 cibule
200 g mrkve
200 g kedlubny
200 g cukety
1 kg brambor ( typ A )
sůl
pepř
30 g másla
125 g kysané smetany
4 lžíce sádla
bylinky
Postup
Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na tenké proužky.Očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme jí nebo nastrouháme na úzké hranolky. Tak si připravíme základ zeleninového ragů. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm zeleninu. Přímícháme kysanou smetanu a necháme jí prohřát. Ve druhé pánvi rozpálíme sádlo a po lžících do něho dáváme brambory a opékáme dozlatova po obou stranách. Do křupava opečené bramboráčky klademe na vyhřátý talíř, a na ně klademe zeleninové ragů a zdobíme byxinkami
www.netkucharka.cz