Maďarská papriková pánev

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
750 g hovězího masa z kližky
2 cibule
1 stružek česneku
75 g žampionů
1 zelenýá paprika
1-2 lžičky sladké mleté červené papriky
sůl


Postup
Maso nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka a česnek najemno. Houby nakrájíme na plátky, zelenou papriku na tenké proužky. Ve velké pánvi na rozpáleném tuku maso během 5 minut opečeme a vyndáme na talíř. Ve vysmahlém oleji podusíme necelých 10 minut česneka cibuli. Pak do odstavené pánve z ohně vmícháme do sosu červenou papriku a znova přidáme opečené maso, houby a papriku. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme 25-30 minut. Nakonec dochutíme solí. Podáváme s rýží a zdobíme petrželkou. Vynikajícím doplňkem je červené víno.



www.netkucharka.cz