Bramboračka ( s klobásou )

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 cibule
2 stroužky česneku
2 svazky polévkové zeleniny
2 lžíce másla
1 litr masového vývaru
2 červené papriky
300 g brambor
300 g mražených fazolek
1 lžičku majoránky
1 lžičku saturajky
4 klobásy
sůl
pepř
1 svazek pažitky


Postup
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a vše v něm orestujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Rozpůlíme papriky, odstraníme semeníky a lusky omyjeme. Nakrájíme je na proužky, Oloupeme brambory a pokrájíme. Obojí nasypeme do polévky, přidáme fazolové lusky a ochutíme majoránkou a saturejkou. Vaříme téměř doměkka asi 15 minut. Klobásy nakrájíme na kousky a vložíme je do polévky. Společně vaříme ještě 5 minut. Polévku pikantně ochutíme solí a pepřem. Opereme pažitku a na sypeme do hotové polévky.



www.netkucharka.cz