Kapr po maďarsku

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1000 g kapra
olej
80 g cibule
5 paprik
5 rajčat
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř.


Postup
Kapra zbavíme páteřních kostí a rozkrájíme na porce. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a dusíme na mírném plameni asi 10 minut za občasného míchání. Přidáme na plátky nakrájená rajčata. která jsme předem spařili a oloupali a dále přidáme nadrobno rozsekaný česnek. Směs osolíme, podle chuti opepříme a dusíme, až rajčata pustí šťávu. Vložíme naporcovaného kapra, podlijeme trochou vody a dusíme dalších 20 minut. Místo rajčat a paprik je možno použít i lečo z konzervy. Jako přílohu podáváme vařené brambory.,



www.netkucharka.cz