Šťáva z bezinek vařená

Kategorie: Nealkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 litr šťávy
2 litry vody
20 g kyseliny citrónové
kousek celé vanilky
skořice
několik hřebíčků
700 g pískového cukru.


Postup
Oprané bezinky otrháme od střapin, prolisujeme na strojku na ovoce do neoprýskané smaltované nebo nerezové nádoby, přilijeme vodu, přidáme kyselinu a koření a zvolna vaříme 10 minut. Přidáme po částech cukr a znovu 10 minut povaříme. Koření vyjmeme, horkou šťávu naplníme do lahví a ihned zazátkujeme. Opatřit štítky a uložit v chladnu a temnu. Šťávu používáme na přibarvování a ochucování méně výrazných kompotů z jablek, hrušek, dýně, přidáváme k jablečnému moštu a podobně.



www.netkucharka.cz