Bezinková šťáva nevařená - lisovaná

Kategorie: Nealkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 litr čisté šťávy
1,5 litru vody
40 g kyseliny citrónové
1 kg pískového cukru
sáček Petolu.


Postup
Zralé, tmavé bezinky opláchneme,otrháme od střapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Odváženou šťávu nalijeme do nerezového hrnce,přidáme převařenou studenou vodu, kyselinu a cukr a za občasného míchání necháme v chladu do druhého dne. Potom přidáme Petol, který jsme rozpustili ve trošce šťávy a přecedili přes sítko. Dobře promíchanou šťávu nalijeme do lahví, uzavřeme a uložíme v chladnu. Kontrolujeme !



www.netkucharka.cz