Kategorie: Králík Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 králík
150 g sádla
sůl
3 stroužky česneku
1 lžička Solamylu
Nádivka:
300 g mletého masa
1 cibule
sůl.
pepř
kmín
2 vejce
1 lžíce hladké mouky
Postup
Mleté maso smícháme s kořením, drobně nakrájenou cibulí a moukou. Takto zpracovanou nádivkou naplníme břišní dutiny králíka a otvor zašijeme.
Povrch králíka osolíme a na sádle s česnekem upečeme doměka. Během pečení podléváme horkou vodou. Upečeného králíka dáme na mísu, šťávu vysmahneme na tuku a zalijeme Solamylem rozmíchaným v trošce vody. Povaříme a přecedíme na králíka. Podáváme s vařenými brambory, hlávkovým salátem nebo s kompotem.
www.netkucharka.cz