Kuřecí stehna na roště

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Kuřecí stehna vykoštěná
olej
mletá paprika
sůľ
česnek
mleté černé koření
worchester
Vegeta
Postup:
Kuracie stehna vykostíme.Z oleja,soli,pretlačeného cesnaku,mletého čierneho korenia,worchesteru a vegety pripravíme zmes,ktorou potierame stehná,uložíme to do porcelánovej nádoby.Zbytok čo nám ostane vylejeme na vrch.
Prikryjeme to a v chladničke necháme odstáť do druhého dňa.
Nad pahrebou alebo na grile grilujeme,otáčame a potierame zbytkom prípravku.Po ugrilovaní je mäsko z povrchu chrumkavé
a vnútri mäkké,udusené.Podávame so zemiakmi alebo s chlebom s rôznými prílohami.
Poznámka:
Ja toto jedlo pripravujem na vysokej pahrebe v prírode Strážovskej vrchoviny.Dobrú chuť


Postup
Kuřecí stehna vykostíme. Z olejaesoli,přetlačeného česneku,mletého černého koření,worchesteru a vegety připravíme směs,kterou potíráme stehna a uložíme je do porcelánové nádoby. Zbytek co nám zůstane vylejeme na maso
Přikryjeme a v chladničce necháme odpočinout do druhého dne.
Na grilu grilujeme, otáčíme a potíráme zbytkem přípravku. Po ogrilovaní je maso z povrchu chroupkavé a uvnitř měkké a dušené .Podáváme s bramborami nebo s chlebem s různými přílohami.



www.netkucharka.cz