Kategorie: Zavařované Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 8 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2 kg rajčat
papriky a cibule
sůl
olej
chilli
vegeta
2 půlky vepřové hlavy,1kg vepřových koží
6 nožiček
jedno koleno
dvě hlavičky česneku
pepř celý
nové koření a bobkový list.
Postup
V jednom kastrólu vyrobíme klasické lečo. V druhém ovar až se vše rozpadá. Kůže , kližky a maso obereme, kuličky koření vyhodíme, ovyr nasekáme najemno anebo pomeleme, smícháme s lečem, přídáme protlačený česnek, chilli a důkladně vše rozmixujeme. Dochutíme vegetou a převařime. Naplněné poháry zavíčkujeme a sterilizujeme cca 40 minut ve vodní lázni.
Varianta - hotové cca 4 lžíce rozmícháme s vejcem, natřeme na plátky pečiva položíme kousek sýra a dáme zapéct.
www.netkucharka.cz