Velikonoční nádivka i.

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 chlebíčková veka
5 vajíček
250 g uzeného masa, nejlépe bůčku
500 g vepřové plece
0,25 l mléka
1 svazek jarních bylinek (petrželka, nasekaná kopřiva aj.)
sůl a pepř
máslo


Postup
1. Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet.
2. Vepřové maso uvaříme, zvlášť vaříme i uzené, a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.
3. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi.
4. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.



www.netkucharka.cz