Kuřecí čtvrtky Alenčino rizoto

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 kuřecí čtvrtky (kdo šetří a nevadí mu práce
tak může použít i několik kuřecích koster)
1 velká cibule
4 sáčky rýže (nejlépe parboleid)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
popřípadě konzervovaná kukuřice
hrášek či mražená zelenina


Postup
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5-2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka. Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct. Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem! A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).



www.netkucharka.cz