Kategorie: Králík Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Praktická žena - 2001-02 |
Suroviny
1 králík
NÁPLŇ:
300 g vepřového masa z bůčku
1 vejce
50 g tvrdého sýra
50 g sterilovaného hrášku
3 stroužky česneku
petrželka
mletý pepř
tymián
sůl
1 lžíce másla
Postup
Králíka vykostíme a z masa připravíme plát, který naklepeme. Okrájené zbytky králičího masa umeleme s vepřovým masem, přidáme vejce, na kostičky nakrájený tvrdý sýr, hrášek, prolisovaný česnek, nakrájenou petrželku, okořeníme a osolíme. Směs rozetřeme na plát masa, srolujeme a převážemem nití. Vložíme do pekáče, mírně podlijeme a poklademe lupínky másla. Vložíme do předehřáté trouby a během pečení podléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme horkou vodou. Hotovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na šikmé plátky. Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
Poznámka
KR-849. Králík.
www.netkucharka.cz