Kaurma chingal

Kategorie: Skopové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
220 g skopové maso
50 g cibule
40 g máslo
citronová šťáva
150 g hladká mouka
1 ks vejce
sůl
25 g brynza


Postup
Skopové maso nakrájejte na kousky 25-30 g, osolte, opepřte a opečte. Přidejte osmaženou cibulku, citronovou šťávu, trochu vývaru a poduste pod pokličkou doměkka. Z mouky, vajec, soli a vody zadělejte tuhé těsto. Vyválejte na tenkou placku asi 1 mm a nakrájejte na kosočtverce. Těsto uvařte v osolené vodě, nechte okapat na sítu a omastěte máslem. Podávejte maso s těstovinami posypané brynzou.


Poznámka
KR-741. Kuchyně národů bývalého Sovětského svazu - Azerbajdžánská kuchyně.



www.netkucharka.cz