Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: středně obtížný Autor: |
Suroviny
160 g skopové maso
20 g cibule
2 ks lilek baklažán
20 g máslo
zelená petrželka, kopr a kinza
rajčata 3-4 ks
vývar
pepř, sůl
Postup
Lilky očistěte a blanšírujte. Skopové maso pomelte spolu s cibulí, osolte a opepřte. Maso za stálého míchání zprudka opečte na másle a rozdělte, aby se netvořily hrudky. Přidejte posekané bylinky, promíchejte a naplňte lilky. Ukládejte do hlubokého kastrůlku, přikryjte pokrájenými rajčaty, zalijte vývarem a poduste doměkka 25-30 minut.
Poznámka
KR-742. Kuchyně národů bývalého Sovětského svazu - Azerbajdžánská kuchyně.
www.netkucharka.cz