Badymžan dolmasy

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
160 g skopové maso
20 g cibule
2 ks lilek baklažán
20 g máslo
zelená petrželka, kopr a kinza
rajčata 3-4 ks
vývar
pepř, sůl


Postup
Lilky očistěte a blanšírujte. Skopové maso pomelte spolu s cibulí, osolte a opepřte. Maso za stálého míchání zprudka opečte na másle a rozdělte, aby se netvořily hrudky. Přidejte posekané bylinky, promíchejte a naplňte lilky. Ukládejte do hlubokého kastrůlku, přikryjte pokrájenými rajčaty, zalijte vývarem a poduste doměkka 25-30 minut.


Poznámka
KR-742. Kuchyně národů bývalého Sovětského svazu - Azerbajdžánská kuchyně.



www.netkucharka.cz