Kategorie: Králík Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Praktická žena - 2001-02 |
Suroviny
200 g mletého králičího masa
3 lžíce strouhanky
trochu mléka
200 g mletého vepřového masa (bůček, plec)
1 vejce
1 cibule
směs koření do mletého masa
sůl
tuk na smažení
TĚSTÍČKO::
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce mléka
sůl
petrželka a pažitka
Postup
Strouhanku zvlhčíme mlékem a necháme chvilku odpočinout. Mleté králičí i vepřové maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, dorobně nakrájenou cibuli a koření, osolíme. Z vejce, mouky, mléka, soli, pokrájené petrželky a pažitky umícháme těstíčko. Z hmoty tvarujeme biftečky, namáčíme je do těstíčka a smažíme po obou strenách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Poznámka
KR-851. Králík.
www.netkucharka.cz