Vaječný koňak po americku (egg nog)

Kategorie: Nealkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
250 ml mléka
250 ml smetany s 12 % tuku
2 muškátové oříšky, rozčtvrcené
špetku tohoto koření nastrouhaného na ozdobu
4 žloutky
6 lžic moučkového cukru


Postup
1. UVAŘTE KRÉM Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pozor - směs se nesmí vařit! (Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.) 2. NECHTE VYCHLADIT Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Krém buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.. 3. OZDOBTE OŘÍŠKEM Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak...), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.


Poznámka
KR-689.



www.netkucharka.cz