Kategorie: Ochucené oleje a octy Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Praktická žena - příloha 4/2000 |
Suroviny
podle potřeby šalvěj - čerstvá
podle potřeby nové koření - celé
podle potřeby bobkový list
podle potřeby hřebíček - celý
podle potřeby ocet - vinný - bílý (nebo jablečný)
1 snítka šalvěj - čerstvá (na ozdobu)
Postup
Čerstvě natrhanou šalvěj omyjeme a osušíme. Podle chuti přidáme nové koření, bobkový list a hřebíček. Nasypeme do 0.75 lahve a zalijeme kvalitním vinným nebo jablečným octem. Pevně uzavřeme a necháme asi 2 týdny louhovat. Občas protřepeme. Ocet necedíme, nalijem do láhve a opatrně zasuneme čestvou snítku šalvěje. Láhev pečlivě uzavřeme.
POZNÁMKA: Je vhodný do omáček a marinád. Pro tento postup na necezený vinný ocet je možné použít i pro jiné druhy bylinek.
Poznámka
KR-28.
www.netkucharka.cz