Zabijačkový guláš (lidově předehra).

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
INGREDIENCE:
300 g krkovičky nebo libového bůčku
200 g masa z podbradku
pu1 srdce
ledvinka
40 g sádla
2 cibule
ml. sl. paprika
sůl
ml. pepř
kmín
vývar
lžíce hladké mouky
mozeček
2 stroužky česneku


Postup
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso, srdce a ledvinku nakrájíme na menší kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájenou směs a za stálého míchání opečeme. Přidáme pepř a kmín, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme odblaněný, na kousky nakrájený mozeček, podusíme, podlijeme a pomalu dodusíme. Nakonec ochutíme česnekem utřeným se solí a necháme přejít var. Podáváme se slaným rohlíkem a se sladkokyselými okurkami.



www.netkucharka.cz