Italské kuře

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kuře
5 malých cibulek
2-3 lžíce rajčatového protlaku
1,5 sklenice suchého bílého vína
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
špetka sladké papriky
sůl
pepř


Postup
Postup přípravy: Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme a asi 3 minuty zahříváme. Vložíme porce kuřete a na mírném ohni 45 minut dusíme, až maso změkne. Mouku smícháme s malým množstvím vody nebo vína, přidáme sladkou papriku, sůl a pepř. Vlijeme k masu a vše na mírném ohni dusíme ještě 5 minut. K jídlu se výborně hodí zeleninový salát a rýže nebo těstoviny.



www.netkucharka.cz