Kapustové karbanátky

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kapusta
250 g mletého masa nebo měkkého salámu
2 vejce
50 g slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
1 špetka pepře
sůl
0,5 lžičky kari
strouhanka


Postup
Kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny, slijeme, necháme okapat a po vychladnutí zbylou vodu vymačkáme. Nasekáme nadrobno nebo umeleme. Vložíme do mísy, přidáme mleté maso nebo na nudličky salám, jemně sekanou cibuli, nastrouhaný česnek a nadrobno slaninu. Osolíme, okořeníme, zahustíme strouhankou a utvoříme placičky, které obalíme v prosáté strouhance. Osmažíme do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a tatarkou.



www.netkucharka.cz