Frankfurtské hovězí závitky

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g hovězích plátků z kýty
sůl
pepř
500 g frankfurtských párků
200 g slaniny
hořčice
olej
cibule
okurka
máslo
hladká mouka
rajčatový protlak nebo kečup
vývar
smetana


Postup
Hovězí plátky po obvodu lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe párky, cibulí pokrájenou na plátky, špalíčky slaniny a okurky. Plátky stočíme do závitku a vložíme na rozehřátý olej. Lehce je poprášíme moukou, přidáme protlak nebo kečup, podlijeme vývarem a dusíme. Při dušení závitky otáčíme. Hotovou šťávu ochutíme hořčicí a najemno nakrájenou okurkou a zjemníme smetanou. Příloha: šťouchané brambory nebo rýže



www.netkucharka.cz