Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
500 g hovězích plátků z kýty
sůl
pepř
500 g frankfurtských párků
200 g slaniny
hořčice
olej
cibule
okurka
máslo
hladká mouka
rajčatový protlak nebo kečup
vývar
smetana
Postup
Hovězí plátky po obvodu lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe párky, cibulí pokrájenou na plátky, špalíčky slaniny a okurky. Plátky stočíme do závitku a vložíme na rozehřátý olej. Lehce je poprášíme moukou, přidáme protlak nebo kečup, podlijeme vývarem a dusíme. Při dušení závitky otáčíme. Hotovou šťávu ochutíme hořčicí a najemno nakrájenou okurkou a zjemníme smetanou.
Příloha: šťouchané brambory nebo rýže
www.netkucharka.cz