Drůbeží plátky na kari v jablečné omáčce

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
kuřecí (nebo krůtí) prsní řízky dle počtu strávníků
1 cibule
olej
sůl
kari
1-2 jablka
1,5 dl smetany
1 lžíce hladké mouky


Postup
Plátky mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením.

Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme plátky, které opečeme po obou stranách.

Mírně podlijeme, přidáme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka a ještě chvilku dusíme.

Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a necháme ještě chvilku povařit.

Jako příloha se hodí rýže.



www.netkucharka.cz