Kategorie: Nezařazeno Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Labuznik-Babi |
Suroviny
hlavní živočišná skupina, která se může kombinovat se zeleninovou podskupinou
1 kuře
rostlinný olej
sůl a černý pepř
tymián
bobkový list
1 lžíce rajského protlaku (ne kečup!)
2 stroužky česneku
posekaná petrželka
Postup
Naporcované kuře očistíme a osušíme. Osmažíme ho na oleji po všech stranách do zlatova. Vyjmeme kuře děrovanou naběračkou.
Na zbytku oleje osmažíme cibuli na drobno nakrájenou. Vrátíme na ni opečené kuře, osolíme ho a opepříme, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Podlijeme vše trochou vody a dusíme do měkka.
Hotové kuře posypeme petrželkou. Vhodnou přílohou může být čerstvá zelenina, nebo různé saláty u kterých však dbáme na jejich vhodnou kombinaci s hlavním jídlem živočišné skupiny.
Poznámka
dělená strava
www.netkucharka.cz