Z Kuřátko na cibulce

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Labuznik-Babi

Suroviny
hlavní živočišná skupina, která se může kombinovat se zeleninovou podskupinou
1 kuře
rostlinný olej
sůl a černý pepř
tymián
bobkový list
1 lžíce rajského protlaku (ne kečup!)
2 stroužky česneku
posekaná petrželka


Postup
Naporcované kuře očistíme a osušíme. Osmažíme ho na oleji po všech stranách do zlatova. Vyjmeme kuře děrovanou naběračkou.

Na zbytku oleje osmažíme cibuli na drobno nakrájenou. Vrátíme na ni opečené kuře, osolíme ho a opepříme, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Podlijeme vše trochou vody a dusíme do měkka.

Hotové kuře posypeme petrželkou. Vhodnou přílohou může být čerstvá zelenina, nebo různé saláty u kterých však dbáme na jejich vhodnou kombinaci s hlavním jídlem živočišné skupiny.


Poznámka
dělená strava



www.netkucharka.cz