Španělské ptáčky

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: ***
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
4 plátky z hovězí kýty
100 g moravského uzeného masa nebo šunky
2 nakládané kyselé okurky
3 malé plátky slaniny
1 vařená vejce
1 lžička nasekaných kaparů (možno vynechat)
1 lžice másla nebo sádla
1 menší cibule
trochu hladké mouky
Příloha:
houskové knedlíky, rýže aj.


Postup
Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, aby se nekroutily, a osolíme. Na každý plátek položíme plátek slaniny, plátek uzeného masa, čtvrtku vajíčka, špetku kaparů a půl malé okurky. Plátky dobře sbalíme, sepneme párátkem, na povrchu ještě posolíme a obalíme v mouce. Na sádle je po všech stranách opečeme. Pak je vyjmeme a v témže sádle osmažíme do zlatova jemně nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět závitky, podlijeme je a dusíme doměkka



www.netkucharka.cz