Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 hlavička česneku
300 g bílého chleba (z předchozího dne)
4 lžíce olivového oleje
1 lžička papriky
sůl
pepř
1 l masového vývaru (ze sklenice)
4 vejce
2 lžíce olivového oleje (na smažení)
0,5 bagety
Postup
1. Česnek oloupeme. Bílý nebo tmavý chléb nakrájíme na kostičky. Olivový olej rozehřejeme v hrnci a chléb na něm dozlatova opečeme. Poté na chléb prolisujeme česnek.
2. Okořeníme solí, pepřem a paprikou a zalijeme masovým vývarem. Uvedeme do varu a necháme asi 20 min. na mírném ohni vařit.
3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Česnekovou polévku přelijeme do 4 keramických misek a do každé z nich naběračkou opatrně dáme rozklepnuté vejce. Podle potřeby ještě dochutíme pepřem či solí. Misky vložíme do trouby a zapékáme 10 min.
4. Bagetu rozřízneme na krajíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a krajíčky na něm usmažíme dozlatova. Podáváme k hotové polévce.
www.netkucharka.cz