Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: ** Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
1,5 l vody
1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu
150 g klobásy
2 brambory
150 g kyselého zelí
40 g hladké mouky
2 žloutky
ocet
sůl
250 ml kyselé smetany
Postup
Kyselé zelí vaříme v malém množství vody. Zvlášť vaříme do měkka klobásu a do poloměkka na kostky pokrájené brambory s přidáním MAGGI houbového bujónu. Vodu z brambor a klobásy přidáme k zelí.
Klobásu rozkrájíme na kolečka a přidáme k uvařenému zelí.
Polévku zahustíme kyselou smetanou, do níž jsme rozmíchali lžíci mouky. Krátce povaříme, přidáme žloutky a kousek másla a podle chuti i trochu octa a soli. Již nevaříme
www.netkucharka.cz