Živáňská v troubě

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: *****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny


Postup
Vepřové maso (může být i králík, kuře) nakrájíme na kousky asi 2x2 cm. Oloupané syrové brambory nakrájíme asi na 0,5 cm silné plátky a rozpůlíme aby byli také asi 2x2 cm velké. Stejně upravíme i cibuli a slaninu.
Připravíme si dvojitý alobal, který ve střední třetině potřeme sádlem. Narovnáme materiál v pořadí: brambor, maso, cibule, slanina atd.
Kořeníme směsí: sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, chilli, kmín. Jednotlivé komponenty použij dle chuti a zdravotního stavu strávníků. Zalij bílým vínem. Dobře zabal. 35 min. peč zprudka pak 25. min. peč na co nejmenším ohni. Jíme s chlebem.



www.netkucharka.cz