Niva a česnek ve vepřovém

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Vepřové maso (plecko)
grilovací koření
sójová omáčka
niva
hlavička česneku
plátky slaniny
máslo
brambory
kmín
vegeta
olej


Postup
Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme sójovou omáčkou. Na polévkovém talíři rozdrtíme porci nivy, utřeme s máslem a hlavičkou česneku. Touto kaší potřeme maso a zabalíme tak, aby nic z náplně neuniklo. Roládu svážeme nití. Navrch můžeme dát plátky slaniny, nebo lépe, oříšky másla. Dáme do středu remosky. Oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky a roládu jimi obklopíme. Na ně nasypeme trochu kmínu, trochu vegety a zakápneme olejem. Potom už vše svěříme remosce a čekáme, až maso začne mít kůrčičku a brambory zezlátnou. Brambory dostanou trochu vůně z pečeného masa a to zase nasaje chuť brambor.



www.netkucharka.cz