Kategorie: Dorty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 balíček dětských piškotů
ovocná šťáva nebo likér
Krém:
2 lžíce želatiny
1 dl mléka
3 kelímky bílého jogurtu (450 g)
3-4 lžíce pískového cukru
1 balíček vanilinového cukru
250 g jahod
Rosol:
1 l ovocné šťávy
1 l vody
1 balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí
Na ozdobení: ušlehaná smetana, jahody
Postup
Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a jahody našleháme do hladkého krému. Na piškoty rozetřeme polovinu krému, pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím krémem. Z ovocné šťávy, vody a pudinkového prášku uvaříme rosol. Jahody ozdobně rozložíme na povrch krému a zalijeme je rosolem. Dort necháme v chladničce ztuhnout a rozležet. Před podáváním jej ozdobíme pevně ušlehanou smetanou a jahodami.
www.netkucharka.cz