Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
rostbeef a marináda
600 g nízkého rošťence
100 g kremžské hořčice
100 ml oleje
20 ml worchesteru
sůl
drcený pepř
tatarka
200 g majonézy
20 g kapar
20 g sterilovaných okurek
20 g sekané petrželky
30 ml láku z okurek
1 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská)
1 až 2 ančovičky
kůra z jednoho citronu
sůl
bílý pepř
zelenina
100 g mrkve
100 g mladé cibulky
100 g červené a zelené papriky
100 g fenyklu
30 ml olivového oleje
sůl
pepř
Zapékané smetanové brambory
1 kg brambor
4 stroužky česneku
400 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
Postup
Rostbeef a marináda:
1. do očištěného masa důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchesteru, soli a pepře
2. maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a přendáme na pekáč, ještě lépe na pečící mřížku, vložíme do trouby a pečeme při 150°C asi půl hodiny
3. po upečení maso krájíme na tenké plátky
Tatarka:
1. veškeré ingredience jemně nasekáme a smícháme s majonézou, dochutíme solí, pepřem a lákem z okurek
Zelenina:
1. zeleninu nakrájíme na větší kusy a zvolna orestujeme, dochutíme solí a pepřem
Zapékané smetanové brambory:
1. brambory dobře omyjeme, nové ponecháme se slupkou, starší oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky.
2. plátky brambor dobře namačkáme do pekáče nebo do jednoporcových misek na zapékání
3. smetanu ochutíme solí, pepepřem, jemně strouhaným česnekem a zalijeme jí brambory
4. vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180°C, podle výšky a velikosti nádoby, cca 30 -60 minut dozlatova
www.netkucharka.cz