Krkovičkový pláteček s cukínovou máčkou

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 2
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g pláteček krkovičky
sůl, pepř, kmín
olej, vejvar na podlejvku
česnek;
cuketa
cibule
sůl, pepř, cukr
dvě špetky normálního a 1 špetka římského kmínu
mléko
hladká mouka
ocet
olej


Postup
Flákotu popatláme třeným česnekem, posolíme, popepříme a pokmínujeme. Zalijeme olejem a necháme přes noc v pohodě. Druhý den překlopíme do pekáče a klasicky upečeme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, pepř, cukr a kmíny. Podusíme do tekutokašova. Přidáme mouku rozmíchanou v mlíku a provaříme. Nakonec dokyselíme octem nebo citrónovou ščávou, příp. ještě přisolíme nebo dosladíme


Poznámka
Podáváme s knedlou, bramborou nebo jen tak. Vegetariáni mohou krkovičku nahradit třeba pečenými kuřecími paličkami



www.netkucharka.cz