Babiččina strouhánková polévka

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: ****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 ,5 l vody
sůl
120 g kořenové zeleniny
40 g másla
50 g mouky
1-2 vejce
hrst sušených hub
mletý pepř
zelená petrželka


Postup
Do vařící osolené vody přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a případně i spařenou kapustu) a případně i sušené nebo čerstvé houby. Můžeme přidat i některou polévkovou masovou kostku. Z másla a hladké mouky si připravíme světležlutou jíšku, přidáme do ní vajíčka a usmažíme tak vajíčkovou drobenku. Potom zalijeme drobenku zeleninovou polévkou a vše ještě chvíli povaříme. Před podáváním okořeníme polévku mletým nebo tlučeným pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou nebo jinou zelenou natí (libečkem,, celerovou natí).



www.netkucharka.cz