Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1,2 l vody
100 g cibule
20 g sádla
4 vejce
1 kostka hovězího bujonu
2 lžičky vegety
mletý pepř
pažitka
sůl
Postup
Dáme si vařit vodu a jakmile se vaří, přidáme bujonovu kostku a vegetu. Necháme přejít varem. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na sádle. K cibuli přidáme osolená, rozšlehaná vejce a mícháme, až se vejce srazí. Necháme je trochu vychladnout, potom je nakrájíme na kousky, rozdělíme na talíře a přelijeme hotovým vývarem. Okořeníme drobně nakrájenou pažitkou a mletým černým pepřem. Poznámky: Do vody na polévku můžeme přidat hrst zeleného hrášku a povařit o pět minut více. Polévku lze také zpestřit nakrájenou zelenou natí pórku. Její příprava je velmi rychlá
www.netkucharka.cz