Krupské kuře s bramboráčky

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 Kuře nebo 4 kuřecí stehna
150 g anglické slaniny
tymián
sůl, mletý pepř
kuřecí vývar
100 g žampionů nebo hub
1 smetana ke šlehání


Postup
Kuře rozporcujeme na menší porce, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Slaninu nakrájíme na malé kousky, necháme v kastrolu rozškvařit, můžeme přidat trochu oleje. Na tuku ze slaniny opečeme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Čtvrt hodiny před dokončením přidáme žampiony (houby) nakrájené na plátky a dále dusíme. Ke konci maso podlijeme smetanou a necháme projít varem. Pokud máme rádi hustší omáčky, vyndáme maso, do smetany rozmícháme 1 lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s bramboráčky, rýží nebo těstovinou. Můžeme ozdobit brusinkovým kompotem



www.netkucharka.cz