Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 Kuře nebo 4 kuřecí stehna
150 g anglické slaniny
tymián
sůl, mletý pepř
kuřecí vývar
100 g žampionů nebo hub
1 smetana ke šlehání
Postup
Kuře rozporcujeme na menší porce, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Slaninu nakrájíme na malé kousky, necháme v kastrolu rozškvařit, můžeme přidat trochu oleje. Na tuku ze slaniny opečeme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Čtvrt hodiny před dokončením přidáme žampiony (houby) nakrájené na plátky a dále dusíme.
Ke konci maso podlijeme smetanou a necháme projít varem. Pokud máme rádi hustší omáčky, vyndáme maso, do smetany rozmícháme 1 lžíci hladké mouky a provaříme.
Podáváme s bramboráčky, rýží nebo těstovinou. Můžeme ozdobit brusinkovým kompotem
www.netkucharka.cz