Babiččin kapsář

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 plátky z krůtích prsou
4 plátky šunky
4 plátky sýra
1 vejce
1 cibulku
1 balení žampiony sterilované
sůl
pepř
muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje
1 lžička kremžské hořčice
Na obalení:
hladká mouka
vajíčko
strouhanka


Postup
Plátky z krůtích prsou mírně naklepeme, osolíme opepříme. Cibulku zpěníme na olivovém oleji, přidáme vejce a okapané žampiony z konzervy a uděláme řidší míchanici. Osolíme, opepříme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a troškou kremžské hořčice /nemusí být/. Šunku položíme na rozklepané maso, dále plátek sýra a část umíchaného vejce se žampiony. Složíme napůl, jako kapsu a okraje paličkou na maso mírně sklepneme k sobě. Obalíme v trojobalu, osmažíme a podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami. Obměna: Také můžeme kapsu spíchnout párátkem a jen rychle orestovat z obou stran, naskládat do pekáčku, posypat strouhaným sýrem, zalít šlehačkoua zapéct asi 10 minut v troubě. Poznámka: Plátky z krůtích prsou mají výhodu, že jsou relativně velké a dobře se z nich dělá kapsa. Jen pozor při naklepávání, protože krůtí maso je poměrně řídké. Naklepáváme pouze zlehka a nejlépe přes mikrotenový sáček



www.netkucharka.cz