Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 plátky z krůtích prsou
4 plátky šunky
4 plátky sýra
1 vejce
1 cibulku
1 balení žampiony sterilované
sůl
pepř
muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje
1 lžička kremžské hořčice
Na obalení:
hladká mouka
vajíčko
strouhanka
Postup
Plátky z krůtích prsou mírně naklepeme, osolíme opepříme. Cibulku zpěníme na olivovém oleji, přidáme vejce a okapané žampiony z konzervy a uděláme řidší míchanici. Osolíme, opepříme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a troškou kremžské hořčice /nemusí být/.
Šunku položíme na rozklepané maso, dále plátek sýra a část umíchaného vejce se žampiony. Složíme napůl, jako kapsu a okraje paličkou na maso mírně sklepneme k sobě.
Obalíme v trojobalu, osmažíme a podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami.
Obměna:
Také můžeme kapsu spíchnout párátkem a jen rychle orestovat z obou stran, naskládat do pekáčku, posypat strouhaným sýrem, zalít šlehačkoua zapéct asi 10 minut v troubě.
Poznámka:
Plátky z krůtích prsou mají výhodu, že jsou relativně velké a dobře se z nich dělá kapsa. Jen pozor při naklepávání, protože krůtí maso je poměrně řídké. Naklepáváme pouze zlehka a nejlépe přes mikrotenový sáček
www.netkucharka.cz