Čočkové karbanátky

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Apetit - Říjen 2006

Suroviny
200 g čočky
3 uvařené brambory
2 lžíce olivového oleje
1 strouhaná mrkev
1 nasekaná cibule
drcený česnek podle chuti
1 vejce
150 g strouhaného uzeného sýra
2 lžíce hladké mouky
majoránka nebo oregano
olej


Postup
1) Čočku uvařte podle návodu doměkka. V pánvi rozpalte olej a přihoďte cibulku; smažte ji doměkka, asi tři minuty, a pak přidejte nastrouhanou mrkev a česnek. Přibližně další tři minuty opékejte.

2) Měkkou čočku sceďte a nasypte do velké mísy. Přidejte obsah pánve, vajíčko, rozmačkané vařené brambory, uzený sýr, majoránku nebo oregano, osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte a vytvarujte z ní karbanátky. Pokud nedrži pohromadě, přidejte dvě lžíce mouky.

3) V pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm dozlatova osmažte. Můžete je podávat jako hlavní jídlo, třeba s bramborem, ale vynikající jsou i jako přiloha k masu.

TIPY:
1) Poměrne nevýrazná chuť - přiště zkusit přidat ostrý kečup, nebo francouzskou hořčici..?


Poznámka
str. 20



www.netkucharka.cz