Burgunské hovězí (burgundy Beef)

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 · 450 g hovězího nakrájeného na 1 cm kostky
· olej
· 110 g nakrájené mrkve
· 110 g nasekané cibule
· 110 ml burgunského vína nebo podobného
110 ml · vody
· 1 stroužek nasekaného česneku
· 1 lžíce studené vody
· 1,5 lžičky kukuřičné mouky
Příloha:
knedlíky


Postup
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa.
Nakrájíme na 4 porce asi půl centimetrové plátky. Osolíme opepříme a opečeme prudce na pánvi na oleji dohněda.
Na pánev k masu přidáme mrkev, cibuli, zalijeme burgunským, vodou a přidáme česnek.
Uvedeme směs k varu a pak zmírníme plamen.
Přikryjeme pokličkou a dusíme 45 minut, až je maso měkké.
Přeneseme maso na servírovací talíř a udržujeme v teple.
V malé misce smícháme studenou vodu a mouku a směsí zahustíme vypečenou šťávu z masa na pánvi.
Omáčku varem zahustíme (až vznikají u dna bubliny ) a ještě dvě minuty za míchání povaříme a šťávu přilijeme k masu.



www.netkucharka.cz