Hovězí maso pěti vůní

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
kůra z mandarinky
0,5 lžičky mletého zázvoru
0,5 lžičky tlučeného kmínu
2 lžíce pomerančové šťávy
600 g hovězího masa
sůl
5 lžic oleje
pepř
2 lžíce dezertního vína
0,25 l kuřecího vývaru
šálek fazolových klíčků


Postup
Mandarinkovou kůru nakrájíme velmi drobounce a v míse smícháme se zázvorem, kmínem a pomerančovou šťávou. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a přidáme ke směsi. Osolíme, přidáme lžíci oleje, pepř a víno. Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme. Zalijeme vývarem a mírně dusíme. Na oleji asi 5 minut smažíme fazolové klíčky, které poté přidáme k masu.

Podáváme s rýží.



www.netkucharka.cz