Hovězí s citrónovou omáčkou

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
· 200 g hovězího zadního
· mouka
· máslo
· olej
200 g · žampionů
2 · 2 malé cibule
· citrón
· 100 ml suchého bílého vína
· 100 ml smetany sůl, pepř
· cukr
· sekaná petrželka
Přílohy:
brambory, luštěniny


Postup
Maso pokrájíme nudličky obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na oleji, mírně podlijeme a podusíme.<
Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Obojí podusíme na másle, vyjmeme a dáme stranou.
Osmahneme trochu citrónové kůry, přidáme vymačkanou šťávu, a nalijeme ji na máslo ve kterých jsme dusili houby s cibulí, přidáme víno a mírně povaříme.
Pak ochutíme solí a pepřem. Houby s cibulí i maso vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.
Podáváme posypané petrželkou.



www.netkucharka.cz